Burning Man 2015



Yavaş yavaş Eylül ayını da  arkamızda bırakırken geç kalmadan senenin son büyük festivalini yazmak istedim.

Burning Man 1986'dan beri geleneksel olarak  düzenlenen müzik ve sanatı bir araya getirerek her yıl bir öncekinden  daha çok katılmcıya ev sahipliği yapan bir festival. Bu senede her zamanki yeri olan  Black Rock City , Nevada'da 30 Ağustos - 7 Eylül tarihlerinde gerçekleşti. Festival ismini düzenlenen her festivalde devasa boyutlarda ahşap bir figür heykelin  yakılmasından alıyor. Etkinlik hiçbir kâr amacı gütmüyor. Etkinlikteki birbirinden ilginç ve avangart sanat eserleri  ise katılımcılar ve diğer sanatçılar tarafından, bir süre önce belirlenen konseptler doğrultusunda hayat buluyor. Hatırı sayılır büyüklükteki  bir alanda gerçekleşen festivale bu sene yetmiş bin kişi katılmış.  








ilk kez 1986 yılında San Francisco'da Larry Harvey ve Jerry James tarafından küçük bir arkadaş  grubuyla gerçekleştirilen Burning Man bir çok kişinin katılmasıyla her yıl yapılmaya başlanmış günümüze kadar devamlılığını sürdürmüş.







Çölün ortasında o sıcakta sadece bir karavanda yaşayarak bir hafta nasıl geçirilir bilmiyorum ama bu kadar insan yanılmış olamaz, bu festival harika olmalı

Kesinlikle her müzik ve sanat severin hayatında en az bir kere gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve gideceklerin yapılacaklar listesinde şunlar olmalı : Eğlenebildiğin kadar eğlen, kendin ol, özgür hisset ve  bol su tüket. :) 










Kaynaklar 




Yorumlar

Popüler Yayınlar